Glutenfritt

Siden Sindre har Cøliaki, og jeg har gluten og laktoseintoleranse, går det i glutenfritt her i huset. Siden jeg vet hvor vanskelig det kan være å finne gode, glutenfrie oppskrifter, tenkte jeg å legge ut noen av mine favoritter her etter hvert.

Knasende sprø og veldig gode glutenfrie pepperkaker
250 g sirup (lys eller mørk etter smak)
150 g sukker
2 ts Pepperkakekrydder
150g smør (jeg brukte margarin)
1 egg
500g toro fin kakemix
Sirup og sukker smeltes på lav varme, tilsett krydder og rør godt. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør til smøret har smeltet. La blandingen avkjøle seg til ca 37 grader før du har i ett egg og 500g mel. Elt til en smidig deig.
Stekes på 175 grader i ca 7 minutter
Denne deigen kan bakes ut med en gang. Om den legges i kjøleskapet blir den kald og hard, og trenger en stund i romtemperatur før den kan brukes. Jeg trengte lite (veldig lite) mel til å bake dem ut.
Havreflarn
75 g smør
100 g havregryn
1 egg
125 g sukker
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og hell det over havregrynene. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt. Sett deigen med teskje på bakeplate med smurt bakepapir. Husk god avstand, 12 stk. pr. stekeplate er passelig. Deigen flyter utover.
Stekes ved 200 grader i veldig få minutter, til de er lysebrune. Avkjøl på platen, kakene er for myke til å bli flyttet på med det samme de er stekt.

Sjokoladekjeks

60g smør smeltes

50g vanlig sukker blandes med
100g brunt sukker

ett egg blandes i

230g mel semper fin mix. Om du bruker toro fin kakemix må mengden mel minskes eller mengden smør økes. Jeg gikk ned til 200g mel og da gikk det fint.
2ts vaniljesukker
1/4 ts natron
Sjokoladebiter (hakket kokesjokolade)

Alt blandes, deigen kan virke litt tørr, men trykk den sammen så holder den seg sammen når den stekes.

Stekes på 150 grader, varmluft, i ca 8-10 minutter. De blir harde utenpå men myke og seige inni og er kjempegode! Håkon som ikke har cøliaki, mente dette var de beste kjeksene han hadde smakt noen gang :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar