søndag 23. februar 2014

"Ny" ytterdør

Da har ytterdøren fått seg to strøk med maling :) Den trenger et strøk til i morgen, men for en forskjell! Jeg er strålende fornøyd :) Det ble så mye lysere i gangen at man skulle nesten ikke tro det var mulig.... Gangen er jo bitteliten, så den mørke døren tok mye lys. Enn så lenge er den jo bare malt på innsiden, men vi skal ta utsiden også i løpet av sommeren :)


Før og etter :)


Før, et strøk og to strøk


Jeg har ikke likt det lille vinduet i gangen, men med hvit ramme synes jeg det ble riktig så koselig <3


Jeg er kjempefornøyd!

Nå sitter jeg og titter på farger til huset utvendig. Ikke bare-bare det heller ;) Men det er jo en stund til vi kan male utendørs heldigvis :)

Når huset er ferdig malt tror jeg at jeg skal ha en slik på døren min


Fortsatt god søndagskveld!

Ann-Merethe

Snart slutt på vinterferie...

Søndag i dag, og vinterferien er snart historie. Utrolig hvor fort slike friuker går. Men jeg skal vel være fornøyd med å ha kunnet få hvile ut i en uke, og litt har vi fått gjort hjemme også :)

I går ble det litt mer maling. Lister og dører i gangen fikk seg et nødvendig strøk maling, og det er egentlig litt overraskende at det er nødvendig allerede, men x antall hunder, to voksne og to barn sliter på huset... Ingen tvil om det. Trappen fikk seg et strøk maling i natt, og har fått ett i dag tidlig. Nå er det tomt for grå gulvmaling, så neste gang kan det hende den får ny farge ;)

Selv om vi har gjort mye i huset er det fortsatt mye som står igjen føler jeg. Vi kan sikkert si oss fornøyd med mye, men jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med tingenes tilstand. Problemet er å bestemme seg for neste prosjekt ;)

Kontoret er ikke helt ferdig, det mangler litt listverk, pynt og lys. Men det må vente til valpene har flyttet ut om litt under fem uker. Det er mulig jeg må ha et malingsstrøk på veggene der også, etter at de har brukt rommet i 8 uker. Men det vet jeg ikke enda :) Det mangler noe list i gangen, men der skal vi muligens ned med veggen siden vi skal bygge inn dør i steden for skyvedøren, så det føles liksom ikke som noe poeng å begynne med lister på den veggen.

Så var det kjelleren da... Der har vi virkelig mye å gjøre om vi skal sette igang. Men Finn har begynt å snakke om at det bør pigges og støpes nytt gulv for å få mer takhøyde, og da føles det som et så stort prosjekt at jeg egentlig melder meg ut før vi har startet. Det er mulig det er unødvendig, men jeg ser for meg at vi må ha folk til å pigge og støpe, det burde skjæres ut større vindu i veggen, da må det lages lyssjakt på utsiden, og plutselig ble det mye dyrere og mye vanskeligere enn jeg hadde sett for meg og håpet på. Med ukene der håndverkerne labbet ut og inn hele tiden i friskt minne, har jeg ikke lyst eller ork til å ha flere slike uker akkurat nå, så da får det heller være.

Vi klarer oss jo slik det er en stund også... Jeg er glad i huset vårt jeg :)



Ellers så begynner valpene å bli store (3,5 uke) og veldig morsomme.
Vi har en hannhund og kanskje en tispe ledig om det er noen som ønsker seg tervueren :)


Guttene <3


Jentene <3

Nå skal det males litt mer. Det er mulig utgangsdøren skal få seg et strøk maling ;)

Ha en strålende søndag!

Ann-Merethe


fredag 21. februar 2014

Litt maling i dag :)

Dagen i dag har virkelig gått unna :) Først med koselig brunch med ei venninne her hjemme, etterfulgt av relativt mye skravling, litt husarbeid også middagsgjester på kvelden. En veldig koselig dag med andre ord :)

Vi har også fått malt baderomsdøren i dag, det er godt å kunne si at man har fått gjort noe av det som var planlagt i løpet av ferien i det minste. Jeg er veldig fornøyd med resultatet :) Døren ser nesten ny ut, men fortsatt med "sjarm" ;) Akkurat slik jeg liker det!



Ett strøk til på innsiden av karmen så er døren like fin som resten av badet :)

Vi driver og drømmer om sommer og ferie i mellom alle oppussingsplaner og konfirmasjonsplaner. Vi er veldig usikre på hva vi skal gjøre til sommeren, om vi skal satse på en utenlandstur eller om vi skal legge pengene og innsatsen i hus og tomt. Det vi er sikre på at vi skal gjøre er å bygge terrasse på forsiden. Men det hadde jeg egentlig håpet vi kunne gjøre før konfirmasjonen i mai.... Så har vi "hytta" i hagen som skal ha nytt tak, noen malingsstrøk og platting i front. Garasjen må ha ny kledning, maling og tak, og så var det kjelleren da ;)

Vi kan nok gjøre litt "ja takk begge deler", men vi klarer ikke alt på en sommer, hverken økonomisk eller i forhold til tid...

Ikke vet vi helt hvor vi har lyst til å reise heller eventuelt ;)
Det er vel kanskje det man kaller et luksusproblem?

I morgen skal vi på middag til et vennepar. Det er alltid koselig og jeg gleder meg til det! Nå er det sofaen som skal få litt selskap til det er sengetid.

Ann-Merethe

torsdag 20. februar 2014

Hadeland glassverk

I dag har vi vært en tur på Hadeland glassverk :) Det er jo ikke lange biten fra oss, men vi har aldri vært der, bare kjørt forbi. Ungene hadde lyst til å prøve seg som glassblåsere, og vi hadde lyst på en liten tur ut, så da tok vi oss en tur. Det er litt ironisk kanskje, at ungene har vært i Eurodisney to ganger og i disneyparker i USA flere ganger, men de har aldri vært på attraksjoner som ligger under en time unna ;) Kanskje på tide å gjøre noe med det?

Uansett så hadde vi en koselig dag. Det var lite folk og ungene fikk blåse glassene med en gang. De synes det var veldig artig, og fikk selvfølgelig med seg hvert sitt egenproduserte glass hjem. Fine ble dem også synes jeg :)



Håkon :)


Sindre :)


Vi har med andre ord ikke klart å få malt noe i dag heller, men det er jo ikke noe stress... Malingen tåler å vente til i morgen også ;)

Ann-Merethe

onsdag 19. februar 2014

Vinterferie og litt maling.

Her i huset er det vinterferie, og vi tar livet helt med ro :) Vi er hjemme med valpene selvfølgelig, og det går mye i OL, lange turer med hundene, og lange kvelder med bra filmer. Ungene sover lenge, er lenge oppe, og koser seg med ferie og fri. Vi trenger å hente oss inn litt med en skikkelig pause med jevne mellomrom, for hverdagen er virkelig krevende nok her i huset :)

Vi har litt planer for huset også selvfølgelig, noe skal det være hele tiden :) Døren til badet trenger et malingsstrøk og litt tilpassing for å stå i stil med resten av badet. Vi valgte og ikke bytte døren når vi tok badet, fordi det er en god, gammel, massiv furudør (heltre) i meget god kvalitet, som i tillegg har "passet" som baderomsdør i mange år, og vi synes den er bra nok med litt maling. En ny dør hadde kanskje vært penere sånn umiddelbart, men om den hadde vært like holdbar vet vi jo ikke... 

Trappen skal også få seg noen strøk med maling. "Problemet" med trappen er jo at vi har soverommene oppe, så når vi maler så må vi enten male oss oppover (ikke så enkelt), eller male oss nedover og sove nede alle fire. Det enkleste er jo selvfølgelig om ungene sover borte og vi på sofaen nede, men det er ikke bare-bare å få til det bestandig heller :)

Jeg er veldig i tvil om hva vi skal gjøre med trappen. Den er jo grå nå, samme farge som kjøkkeninnredningen, men jeg lurer på om jeg kunne tenkt meg å ha den hvit i stedet... Jeg har flere ganger sett på slike trappetrinnstepper, for trappen vår er veldig glatt, og det tror jeg hadde vært penest med hvite trinn.

Jotex Lys grå LEX avtørkingsmatte 90x150 cm

Finn er litt skeptisk, siden alle hundehår vil synes mer på hvite trinn, men vi har jo støvsuger :)

Et alternativ er jo å male kantene hvite, platen mellom trinnene hvite og ha platen grå, men jeg er fortsatt ikke sikker på om disse trappeteppene blir pene mot det grå. Det er godt man ikke har større problemer :)

Vi satser på et par strøk maling på døren i dag tenker jeg, så får vi ta trappen nærmere helgen!

Ann-Merethe



lørdag 8. februar 2014

Litt "vakum" og valper...




Vi har levd litt i "vakum" siste uken. Ikke nok med at badet "plutselig" var ferdig, men vi har også et valpekull med 8 valper der en av dem har slitt veldig. Vi har tilleggsforet henne hele døgnet, men i natt ga hun slipp dessverre. Trist, men jeg antar at noe var galt inni henne, og det var ikke mer vi kunne ha gjort. Heldigvis ser de syv andre meget friske og raske ut, og de har så smått begynt å åpne øynene sine. Snart lager de liv og røre i huset :) Vi har en tispe og to hannhunder ledig til riktige hjem.


Vi er godt fornøyd med badet, og er veldig glad for at vi har kunnet få ryddet og vasket huset skikkelig igjen. Det er deilig å slippe alt støvet, selv om det fortsatt er litt som ligger igjen i luften. Jeg tror det kan ta lang tid å få det bort. 

Det skal bli veldig deilig å få på varmekablene på gulvet, for det blir ganske kaldt der inne. Ikke så rart når det er to yttervegger, to vifter, luker i vinduene og ingen varme ;) Vi bruker gassovnen, men den gjør ikke gulvet varmt. I tillegg lager den en del fukt som er litt irriterende. Men nå er det jo bare noen dager igjen, så slipper vi det for all fremtid :)


Jeg driver og lurer på hva mer vi skal ha der inne da. Det er et stort rom og enn så lenge virker det litt tomt. Vi skal selvfølgelig ha skap på plass, men det er den lange veggen jeg ikke helt vet hva jeg skal ha på. Alternativene er fortsatt skap eller en skjenk/kommode. Jeg har sett på flere alternativer, men det er virkelig ikke bare enkelt...

Jeg synes denne er veldig pen, og selv om den ikke er lik det andre på badet, tror jeg den kan tilføre litt varme muligens?


Jeg ser for meg litt pynt på toppen, at skuffene er praktiske til litt rot, og at vi kan ha pene håndklær liggende under :) Spørsmålet er om det blir feil i forhold til stilen der inne, og at håndklærne vil ligge så pent som jeg ønsker...

En kommode, er jo et annet alternativ. Fordelen er at den har masse lukket oppbevaringsplass, slik at vi har mye plass til håndklær og rot. En ulempe er at vi ikke får pyntet med pene håndklær, men det er fortsatt plass til pynt på toppen da :)

Et tredje alternativ er jo å kjøpe samme skap som vi allerede har. Fordelen med det er at vi har samme stilen over det hele, ulempen er at vi må bore i flisene for å henge dem opp. Jeg ønsker egentlig å bore minst mulig i flisene... Ellers så blir det litt det samme som en kommode, men ingen mulighet til pynt oppå. Mindre rom for rot da selvfølgelig :)

Det er ikke bare lett, selv om det helt sikkert kan kalles et rent luksusproblem!


Nå skal jeg kose meg med litt tv-titting :)


Ann-Merethe

søndag 2. februar 2014

Den store husmordagen

I dag har jeg virkelig tatt igjen for alt det jeg ikke fikk gjort i går... Jeg hadde jo så store planer for helgen, og orket ikke tanken på at uken skulle begynne igjen uten at vi hadde fått gjort noe. Det måtte både bakes og vaskes og ryddes, så det var bare å hive seg rundt fra morgenen av :) Jeg føler på en måte at vi har "tatt tilbake" huset vårt fra håndverkerne. Vi har vasket ut (det meste) støvet og fått ryddet skikkelig. Klesvasken som var mer enn forsømt, er så godt som tom, glasskrukkene er fylt med musli og i tillegg er fryseren full av glutenfritt brød og polarbrød. Hadde jeg ikke gått tom for mel, hadde det blitt kanelboller også, men sånn ble det ikke. Det får bli en annen dag :)


Jeg var litt redd for at jeg skulle ha glemt "gamle kunster", i og med at det er så lenge siden jeg bakte polarbrød, men det hadde jeg ikke :) Sindre var strålende fornøyd og spiste en hel haug!

Oppskriften på polarbrød er enkel, og de smaker kjempegodt!

5 dl vann + 6 del kulturmelk varmes til 37 grader
To ss honning eller 70g sukker (honningen smeltes i melkeblandingen)
Smuldre gjær og hell væsken over
4ss linfrø og 4ss solsikkefrø legges i ca 6 ss vann og står i noen minutter
2ss fiberhusk has i og skal svelle noen minutter
Ha i kornene
2ts bakepulver
2 pk (1 kg) Semper grov mix
1pk (500g) Semper fin mix

Stekes på 200 grader til de er lett gyldenbrune

Vi fryser dem ned ferske og tiner dem i brødrister. Fungerer utmerket!



Landbrød




Jeg prøvde meg på å tørke banan til muslien også. Det tok lang tid, men smakte godt.


Gangen når vi har fått vekk alt rotet og støvet :)


Litt listverk og en taklampe her nå, så er gangen ferdig :)



Og sånn ser det ut når vask og tørk er på plass. Med litt skap på begge sider samt over benken, så blir det nok bra :)




Yttergangen har også fått seg en skikkelig shining i dag...
Der var det mye støv fra flisene...


Nydelige liljer jeg fikk av Finn til bursdagen min (sammen med rosene)
De har akkurat sprunget ut :)



Home - sweet home <3

Natti natt!

Ann-Merethe

lørdag 1. februar 2014

Rolig lørdag


Dagen i dag har vært rolig. Langt roligere enn planlagt egentlig :) Ikke at det er noe galt med rolige dager innimellom, men dagens ro skyldtes magesmerter, og da blir det brått litt kjedelig. Men sånn er det.

Planen for dagen var å få vasket ned hele huset... Slik ble det ikke, men vi har i det minste begynt med å tømme klesvasken :) En god start er vel halve veien til målet eller noe slikt. Litt shopping fikk vi også til mellom sofaslitingen, så nå slipper vi å ha de stygge eskene til vaskepulveret stående på badet :)



Disse synes jeg var veldig fine, og jeg likte godt at de hadde hver sin farge for pulver til hvitvask og farget tøy :) Greit å ha det "idiotsikkert" når man prøver å lære en "fjortis" og en "nesten tenåring" og vaske klær også... Mer dekorativt er det selvfølgelig også, og det er jo greit så lenge vi har kombinert bad og vaskerom :)

Vi fikk på plass benkeplaten i går, samt vaskemaskinen og tørketrommelen. Dessverre er det 78 cm igjen når de er satt på plass, så vi sliter bittelitt med å få en skapløsning ved siden av som både gir oss plass til å gjemme bort skittentøy og ha litt oppbevaringsplass ved siden av. I tillegg bør det se bra ut selvfølgelig.
Ikea har endret sine skapbredder, slik at der finnes det ikke 50cm skap. Jeg ser at kvik har noe, men vet ikke helt hvordan det er... Vi får fortsette å lete :)
Litt blomster måtte jeg også ha i dag. De nydelige rosene jeg fikk av Finn sist uke hadde begynt å henge med hodet, så de ble byttet ut med tulipaner. 



Tulipaner er utrolig vakre synes jeg :) 

 

Disse fikk også være med hjem i dag. Jeg elsker fargen og synes de frisker opp godt på kjøkkenet i en heller mørk februar :) 

I morgen er en ny dag. Kanskje jeg får gjort litt mer av det jeg egentlig skulle da?

Ann-Merethe