tirsdag 31. desember 2013

Godt nytt år!

Vi skriver 2014... Et år som jeg håper skal by på mye moro. Vi satser på ferdig bad, terrasse på forsiden, Håkon skal konfirmeres, det samme skal to fadderbarn og som om ikke det var nok så ser det ut til å bli et bryllup i familien også :) Mye spennende som skjer, og jeg gleder meg!


Ann-Merethe

Nyttårsaften

I dag er det siste dagen i 2013... Jeg synes ikke det er lenge siden vi feiret 2013, men sånn er det. Tiden går fort når man har mye å gjøre :)

I dag hadde jeg et prosjekt på gang. Inspirert av en dame på facebook, bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg har hatt planer om å gjøre i to år, lage sengegavl. Jeg kjøpte stoffet til gavlen for to år siden, men siden jeg har møtt en viss motstand hos min kjære har jeg aldri gjort noe med det. Før i dag ;)
I går bestemte jeg meg for at motstand fikk være motstand, og at han egentlig ikke visste hva han protesterte mot ;) Det skal sies at når jeg fortalte om mine planer nå, så protesterte han ikke i det hele tatt, og han ble mer enn villig med på prosjektet. For siden jeg er meg, så tenkte jeg at vi ikke bare skulle lage en gavl, men to. En til Håkon sitt rom også. Håkon sin seng gikk i stykker rett etter jul, og vi kjøpte rammemadrass til ham. Han synes sengen var god, men savnet å ha noe og lene seg i mot når han satt i sengen. Som tenkt, så gjort. Jeg har vært på stoffbutikken i Lillestrøm, der fikk jeg skumgummi, vatt og stoff til Håkon sin gavl. Maxbo hadde plater og var snille nok til å kappe platen til for meg, så når Finn våknet var alt klart til å sette igang :)

Vi begynte med å lime skumgummien fast til platen og trekke vatt utenpå



Så var det bare å trekke stoffet utenpå, stramme og stifte. Veldig enkelt og greit.
Jeg brukte 5 cm tykk skumgummi og synes det var perfekt tykkelse på gavlen.
Jeg lurte litt på om vi skulle ha knapper på den, og lage mønster, men vi bestemte oss for å droppe det.  Jeg synes de ble veldig fine når de er stramme og "rene", uten for mye "dill".

Slik ble Håkon sin

Og slik ble vår 






Jeg er strålende fornøyd, og det ble Finn også <3

Nå skal vi kose oss med deilig mat og ha en rolig overgang til det nye året!

Ann-Merethe

mandag 30. desember 2013

Årets nest siste dag...

Årets nest siste dag har gått med til å vaske kjøkkenet, gå tur med hundene og til å sløve på sofaen med en god bok :) Litt surfing rundt på nettet etter baderoms-stæsj har det også blitt... Det finnes så mye lekkert der ute, og jeg gleder meg sånn til jeg har et pent bad hvor jeg kan ha litt pynt :)




Slike vil jeg ha på badet :) Alt er fra sofiesvilla.no 

Jeg er også i tenkeboksen på hva vi skal ha på den ene veggen. Alternativene er å ha en sjenk med skuffer og hyller over, skap, eller ganske enkelt en benk med puter og hyller over... Alle alternativene har fordeler og ulemper synes jeg.
Sjenken vil gi mye skuffeplass og det er alltid kjekt, samtidig kan den pyntes oppå og man kan ha hyller til både håndklær og pynt over.

Skapene vil også gi mye lagringsplass, se ryddig og rent ut, men vil kanskje kunne se veldig massivt ut på et bad på 11-12 m2. Jeg tenker ikke å ha skap som er 60 cm i dybden, men jeg er allikevel redd de kan bli massive... Alternativet er jo å ha vitrineskap med lys inni selvfølgelig, men da må det holdes orden ;)

En benk vil gi oss et sted å sitte, legge klær man skal ha på seg etter at man har dusjet, og jeg tror kanskje det vil føre med seg litt "varme" til interiøret. Med benk kan jeg fortsatt ha hyller, men jeg mister mye lagringsplass. Erfaringen tilsier at det er mye man kan ha i skuffer og skap på et baderom ;) Om det blir benk så ser jeg for meg noe som dette

Bildet er fra room21.no

Jeg får bare fortsette å tenke... Det er mye som skal på plass!

I dag tidlig hadde endelig amaryllisen sprunget ut også. Litt for sent, men den er jo så utrolig vakker, så det gjør jo ingen ting!

Jeg håper den står riktig lenge, og det kommer enda en knopp lengre ned!

Nå skal jeg kose meg med en bok jeg fikk til jul. "Orkideens hemmelighet", starten var god, håper boken fortsetter like bra.

Ann-Merethe


søndag 29. desember 2013

Årets siste juleselskap...


I kveld har vi hatt familiebesøk :) Det var vel det siste selskapet for i år tror jeg... Vi har hatt selskap eller hvert borte hver dag hele julen, så vi har fått vår dose med selskapeligheter for i år. 
Dagens meny var pinnekjøtt med mandelpotetstappe og rotmos, med iskake til dessert. Selv om jeg våknet 10 cm over madrassen når jeg plutselig husket at jeg hadde glemt å legge kjøttet i vann, så ble resultatet strålende om jeg skal si det selv ;) Jeg googlet "glemt å vanne ut pinnekjøttet" og fant mange råd. Det er tydeligvis ikke bare jeg som har glemt det... Rådet jeg fulgte var å legge kjøttet i lunkent vann, skifte vannet ofte, så kokte jeg det i vann 1, 5 time før jeg skiftet vannet og dampet det i 2 timer. En del mer "styr" med skifte av vann, men det var ikke noe saltere enn det pleier, så det var verdt jobben!

Sausen lagde jeg fra grunnen av, tok en klatt med smør og brunet to ss med glutenfritt mel (jeg brukte toro fin mix), spedde med kraft fra pinnekjøttet, hadde oppi litt mørk sirup, en ss med rognebærgele, en skvett med fløte, salt og pepper. For å få litt farge så jukset jeg med litt sukkerkulør ;) Det gikk mye saus, så det smakte tydeligvis godt :) Jeg elsker pinnekjøtt, men nå er jeg litt glad for at det var det siste tunge julemåltidet for denne gang. Nå trenger jeg litt lettere mat fremover, og mindre søtsaker...


Jeg tok ikke noe bilde av maten, men bordet ble det noen bilder av.



Det ble hvitt, sølv og "natur" på bordet i dag :)
Jeg var litt ferdig med alt det røde...


Et par nisser måtte få være med...


Både servise og bestikket er arv fra mine foreldre,
glassene er "Surf" fra Hadeland glassverk.

Nå er det bare nyttårsaften igjen, så er det hverdag før vi rekker å blunke...
Best å nyte de dagene som er igjen!

Ann-Merethe

Vi har bestemt oss... tror jeg ;)

Etter en lang og relativt frustrerende runde mens vi tittet på fliser igjen i går, så tror jeg vi har landet. Det vil si at jeg trodde i det minste det, en liten stund ;)

Vi kom frem til Metalwood brozo på gulvet


nettflis.no

og Art blanco på veggen, en "myk" hvit flis, med litt fargespill i. Den er ikke melkehvit, for det synes jeg blir litt "hardt", men heller ikke gul. Det ser nesten ut som om det er litt perlemor i den, og jeg tror den blir veldig fin på veggen.

Men... Det er jo alltid et men... Så fant jeg plutselig ut at kanskje ikke det er så lurt med mørkebrunt gulv med unger og hunder i hus. Det kan jo hende at "alt" synes på dem, slik det gjør på sorte fliser...Så da begynte jeg å titte litt igjen, og oppdaget at Metalwoodfliser kommer i mange farger... Blant annet denne:



Den er nok ikke så grå som på bildet, mer beige med grått i... Kanskje det hadde passet oss bedre?

Fargen på gulvet har jo ringvirkninger for resten av interiøret også, og jeg hadde egentlig tenkt til å ha brunt interiør som passer til flisen


www.scanbad.no

Men om vi skal ha de grå/beige flisene så burde vi kanskje hatt noe slikt i steden?



Det skal ikke være enkelt...

Om ikke annet så har vi funnet frem til dusjvegger, dusjsett og servantarmatur. Det andre tror jeg ikke jeg klarer å bestemme meg for før vi skal ut å kjøpe det...

Ann-Merethe

lørdag 28. desember 2013

Mer bad

Tankene dreier seg stort sett om bad om dagen, egentlig både om dagen og natten når jeg tenker meg om... Jeg har mareritt om at alt går galt, og at ingenting blir slik vi planlegger ;) Jeg får håpe jeg ikke er sanndrømt!

Vi var en tur og tittet på fliser igjen i går, og skal en ny tur i dag.... Det er så vanskelig å vite hvordan det vil bli ferdig. I alle de andre rommene har jeg hatt et bilde i hodet og fulgt det, men jeg har ikke helt det bildet enda når det gjelder badet. Det vil si at planløsningen er jo ferdig, men jeg klarer ikke å bli enig med meg selv om fargene. Det er så mye jeg synes er pent, og uansett veldig mye penere enn det vi har nå... Jeg angrer på at jeg ikke meldte meg på "norges styggeste bad" for en tid siden, for det hadde vi vunnet med glans ;)

Her er flere bad jeg synes ser bra ut...


Bildet fant jeg inne på "norske interiørblogger" sin side...


Millivilla.blogspot.com

elfag.no
blogg.vakrehjem.no

fanterie.blogspot.com

nr14.blogspot.com

Ikke enkelt å velge :( Vi får ta oss en tur ut, så får jeg se om vi blir noe klokere...

Ann-Merethe

fredag 27. desember 2013

Fortsatt god jul og mer bad...

Det er fortsatt jul, vi har hatt en veldig koselig feiring så langt, med mye besøk og god mat. Julaften hadde vi besøk av et vennepar med deres barn, og hadde en meget koselig kveld. Jeg håper vi får anledning til å gjenta det en annen jul. 

Huset "kler" julepynt synes jeg. Vi er veldig tradisjonelle i julepynten, det er nisser og rødt og julepynt etter mine foreldre og besteforeldre. Jeg liker det slik, det blir jul for meg, og det er som å ta frem gode venner hvert år når julepynten kommer frem. Mye av pynten er laget av meg og barna på juleverksted her hjemme, og det er like artig å ta det frem hvert år. Ungene er like ivrige og glade over å se det de selv har produsert :) Det er mørkt ute og veldig dårlig lys for fotografering, men her er noen bilder...



Denne er veldig gammel... Vi hadde gubben også, men han avgikk ved døden under et valpekull dessverre. 


Det ble koselig med litt julepynt på kommoden i gangen <3


Denne lille nissejenta lagde jeg for mange år siden, hun sover like godt fortsatt :)



Hus og trær fra mormor, sammen med nisser og en gris som er egenproduserte :)


Nissen kom med strømpe til meg i år også :) Tredje året på rad, så da har jeg vel vært snill ;)


Mørkt og dårlig bilde, men årets tre...


Deilig med fyr på peisen, selv om det ikke er vinterstemning ute.


Kos med lange kvelder, sene morgener og kos!

Selv om vi koser oss med jul, planlegger vi bad for fullt... Jeg tenker på bad dag og natt,
surfer etter inspirasjon, diskuterer tilbud med et firma og detaljer med Finn.
Det er faktisk ganske utmattende ;)
Jeg synes bad er noe av det skumleste vi har begitt oss ut på, selv om vi skal ha fagfolk som skal ta seg av alt fra riving til nedvasking når de er ferdige...
Jeg har jo i utgangspunktet litt problemer med å stole på folk, og håndverkere er ikke noe unntak merker jeg... Hvordan kan man være sikker på at de gjør en god nok jobb. Bad er mye jobb, dyrt og veldig avhengig av at alt er korrekt utført. Det er utrolig mange vendinger, og hver enkelt del er like viktig for at badet skal holde i mange år.
Jeg synes også det er vanskelig med alle valg som skal tas, fliser, dusjvegger, dusjhode, baderomsinnredning... Det er mye å ta hensyn til og vi vil ha et bad som vi skal glede oss over i mange år fremover. Vi vil ha det tidløst uten å være kjedelig, praktisk men allikevel pent, og ikke minst enkelt å holde rent og pent over tid. Det eneste som er klart nå er planløsning og hvem som skal utføre arbeidet. Vi har blitt enige om pris, og de begynner rett over nyttår. Arbeidet er estimert til å vare i fire uker, så 1. februar skal vi i teorien ha nytt bad...
Vi har fått tegnet badet slik vi tenker at det skal være. Det har ikke riktige farger, men planløsningen er riktig.





Jeg er veldig spent på både prosessen og ikke minst det ferdige resultatet!

Ann-Merethe

torsdag 19. desember 2013

Nytt bad

På nyåret har vi et spennende prosjekt foran oss. Vi skal lage nytt bad i 1. etasje, og det er mye som skal på plass... Det er mye arbeid som må til, mye skal selvfølgelig gjøres av fagfolk, men en del skal vi gjøre selv også. Jeg synes det er veldig spennende, men også kjempeskummelt. Et bad er ikke som resten av huset, der man kan male om eller legge nytt gulv om man skulle bli lei om noen måneder eller år. Når vi lager bad nå, så antar jeg at det tar mange år før vi skal gjøre noe med rommet igjen, så det er viktig at vi tar valg vi kan leve med i lang tid fremover. For å gjøre det ekstra komplisert, så er ikke Finn og jeg helt enige om hva som ser bra ut ;) Men jeg antar at vi blir enige underveis. 

Vi har fått pris på jobben fra et firma og venter på et par anbud til, men jeg tror vi er igang i begynnelsen av januar, og det er mye som må gjøres før det. Jeg titter rundt på nettet for å få inspirasjon, og det er utrolig mange lekre bad der ute. Jeg har funnet meg et favorittbad som jeg synes er utrolig lekkert

Dette er inspirasjonen min :) Akkurat som dette badet, skal vi ha fliser i våtsonen og slette malte vegger på resten. Fargene på dette badet er kjempelekre synes jeg, veldig i min smak!

Jeg er spent på hvordan badet vårt ender opp med å se ut...
Ann-Merethe

onsdag 18. desember 2013

Lille speil på veggen der...


I dag fikk vi kjøpt oss et speil til gangen. Det var litt tomt på veggen over kommoden, og vi prøvde med et bilde, men konkluderte med at det måtte bli et speil :) Som tenkt, så gjort...Jeg var mer enn litt fornøyd med å sitte inne i tre dager, så det var godt å få luftet seg i en time! 
Jeg ble godt fornøyd, og begynner å bli veldig fornøyd med rommet, selv om det mangler en dobbeltdør enn så lenge. Men alt til sin tid :) Sånn ble det når vi fikk opp speilet


Jeg er fortsatt ikke sikker på hva vi skal ha stående oppå kommoden, så enn så lenge får det klare seg med lysestaker og en liten hundefigur som Håkon egentlig fikk i julekalenderen.
Jeg har aller nådigst fått lov til å låne den enn så lenge, og jeg synes den er søt :)

Han kan leke vakthund i gangen til han blir avløst av julepynt!

Ann-Merethe

Skifte av blogg...

Jeg er ikke helt fornøyd med utformingsmulighetene på bloggen jeg har på wordpress, derfor så flytter jeg den over hit. Alternativet er å lage seg en egen, som jeg kan få akkurat hvordan jeg vil... Jeg får se hva det blir til etter hvert.

I går var det havreflarn og krumkaker som sto på planen. De ble bakt og smakte nydelig :) Jeg har gjemt kakeboksene, slik at ikke ungene (eller vi) skal spise opp alt før jul. I dag skal jeg bake kransekakestenger, og gutta skal bake kokosmakroner. Jeg må fortsatt sitte i ro med foten høyt, så jeg får gjøre ting som ikke krever forflytning :)

Ann-Merethe